Настани

Back to homepage

По повод првата годишната од историската Апостолска посета на папата Фрањо на Македонија, Католичката црква во четврток 7 мај 2020

Драги слуштели на Радио Марија, Се наоѓаме во месец мај, кој Црквата посебно го посветува на Пресвета Богородица. А Македонија

Папата Фрањо упати писмо до верниците за месецот мај, кој е посветен на Богородица, повика на молитав во бробата против

Католици.мк ги информира своите читатели дека на својата интернетска страница и facebook профилот ќе ги преземе и пренесува од Радио

Проследете го обраќањето на Скопскиот бискуп и Струмичко- скопски епарх, монс. Киро Стојанов по повод празникот Воскресение Христово

Кога живееме според правилото „Остани дома, спаси живот“, во кризно време кое наметна да држиме дистанца, Радио Марија е најблиску

Литургиските славења за време на Великата седмица во Скопската катедрала „Пресвето Срце Исусово“ во Скопје ќе ги предводи Н.В.П. монс.

Следен директен видео пренос на Радио Марија Кога: Недела 22 март 2020 година Во колку  часот: 18.00 часот Што ќе

Во недела 22 март 2020 година со почеток во 10.30 часот Скопскиот бискуп и Струмичко – скопски епарх монс.  д-р

Почитувани слушатели, пријатели на Радио Марија, во изминативе денови поминуваме низ уште една криза за човештвото која е предизвикана од