Posts From admin

Back to homepage
Настани

Бискупот Стојанов повикува на молитва за мир во Украина

Скопскиот бискуп и Струмичко – скопски епарх монс. Киро Стојанов упати повик до свештениците, монашките заедници и верниците во Македонија да се приклучат на молитвениот апел на папата Фрањо и

Настани

Порака за Божиќ од уредникот

Исусе повели во мојот живот, ти си добредојден Во овие неколку години како да се одвикнавме да ни доаѓаат гости во посета. Некако ја прифативме таа игра, повлекувајќи се во

Разговори

Разговор со Горан Сачевски

Слушајте ја емисијата овде:

Разговори

Разговор со Софија Џибулова

Слушајте ја емисијата овде:

Разговори

Разговор со Благој Спасов

Слушајте ја емисијата овде:

Настани

Претпоследната недела од месец декември, емисијата Слово за Бога ќе ја води отец Оливер Тантушев

Претпоследната недела од месец декември, емисијата Слово за Бога ќе ја води отец Оливер Тантушев парох во парохијата „Свети Кирил и Методиј и свети Бенедикт“ – Охрид. Термините резервирани за

Настани

Радио Марија учествуваше на божиќниот базар на Каритас

Во неделата на 12 декември 2021 година Радио Марија Македонија учествуваше на традиционалниот Божиќен саем кој се одржа во дворот на катедралната црква „Пресвето Срце Исусово“ во Скопје, во организација

Настани

Радио Марија Македонија дел од молитвената иницијатива „Со Марија низ адвент“

Инспирирани од глобалната иницијатива на Светското семејство на Радио Марија, Духовно патување „Твојот народ на пат“, Радио Марија Македонија, Радио Марија во Босна и Херцеговина, Радио Марија Словачка, Радио Марија