Настани

Back to homepage

Претпоследната недела од месец декември, емисијата Слово за Бога ќе ја води отец Оливер Тантушев парох во парохијата „Свети Кирил

Во неделата на 12 декември 2021 година Радио Марија Македонија учествуваше на традиционалниот Божиќен саем кој се одржа во дворот

Инспирирани од глобалната иницијатива на Светското семејство на Радио Марија, Духовно патување „Твојот народ на пат“, Радио Марија Македонија, Радио

Во неделата на 12 декември 2021 година, на празникот Пресвета Богородица од Гвадалупе, Радио Марија Македонија ја пренесуваше молитвата света

Радио Марија во соработка со парохија „Успение на Пресвета Богородица“ Нова Маала од 30 ноември па сѐ до крајот на

За потребите на Маријатон 2021 година Радио Марија доби подарок икона со Христос. Иконата ќе ја добие лицето кое за

Почитувани слушатели, донатори, волонтери и поддржувачи на Радио Марија,

Ова е втора година по ред како сржта на христијанскиот живот празникот Воскресение Христово го славиме во услови на пандемија

Со започнувањето на Великиот пост се упатуваме на едно свето патување кое нѐ води до Воскресението Христово. Ни се нуди

Оваа година може да учествувате во божиќната акција „Ѕвездено небо за Исус“ донирајќи електронски