Posts From admin

Back to homepage
Uncategorized Образовни

Минути за здравјето

Во емисијата се зборува за важноста на здравјето кое претставува физичка, психичка и духовна рамнотежа за човечкиот организам. Познати лекари ќе ни ги приближат современите спознанија од подрачјето на медицината

Информативни

Вести од Црквата

Директни информации за теми поврзани со животот на Црквата во Македонија и светот. Водители: Јадранка Чадиновска, Данче Ичева, Павлинка Манолева Главен и одговорен уредник: Гоце Костов Премиерно Се емитуваат од

Информативни

Локални вести

Емитување на локални информации од Струмица поврзани со културниот и општествениот живот во Струмица, а ќе бидат надполнувани со информации и соопштенија од јавен интерес и апели за добротворни цели.

Информативни

Отворена програма

Отворената програм на Радио Марија секојдневно обработува тема од секојдневниот живот и на тој начин еден со друг се збогатуваме. Во рамки на емисијата има можност за телефонски јавувања за

Информативни

Сервисни информации

Минутите за сервисните информации се резервирани за нашите слушатели за да имаат од прва рака инфорамција за временската прогноза, состојбата на патиштата, крводарителски акции, што се случило на денешен ден,

Информативни

Утринска информативна програма

Утринската инфомативна емисија нуди информации, вести, прилози и занимливости од земјата, регионот и светот поврзани со секојдневниот живот. Емисијата ја уредуваат и водат: Данче Ичева, Павлинка Манолева, Јадранка Чадиновска Премиерно

Информативни

Културен информатор

Информативен преглед на значајните културни, општествени и религиозни настани од културниот и општествениот живот во Струмица и Македонија. Оваа емисија подразбира информативни содржини поврзани пред сѐ од културата издвоени за

Молитвени

Вечерна молитва

Радио Марија денот го завршува со вечерна молитва која ќе ја зема од молитвеникот Извор на животот, од Часословот на црквата или пак од некој друг молитвеник на црквата. Секој

Молитвени

Утринска молитва

Радио Марија денот ќе го започнува со утринска молитва која ќе ја зема од молитвеникот Извор на животот, од Часословот на црквата или пак од некој друг молитвеник на црквата

Молитвени

Света Бројаница на Божјото милосрдие

Света Бројаница на Божјото милосрдие е молитва која што Исус ја објавува на света Фаустина Ковалска; запишана во „Дневникот на сестра Марија Фаустина Ковалска“ чија цел е смирување и ублажување