Posts From admin

Back to homepage
Информативни

Утринска информативна програма

Утринската инфомативна емисија нуди информации, вести, прилози и занимливости од земјата, регионот и светот поврзани со секојдневниот живот. Емисијата ја уредуваат и водат: Данче Ичева, Павлинка Манолева, Јадранка Чадиновска Премиерно

Информативни

Културен информатор

Информативен преглед на значајните културни, општествени и религиозни настани од културниот и општествениот живот во Струмица и Македонија. Оваа емисија подразбира информативни содржини поврзани пред сѐ од културата издвоени за

Молитвени

Вечерна молитва

Радио Марија денот го завршува со вечерна молитва која ќе ја зема од молитвеникот Извор на животот, од Часословот на црквата или пак од некој друг молитвеник на црквата. Секој

Молитвени

Утринска молитва

Радио Марија денот ќе го започнува со утринска молитва која ќе ја зема од молитвеникот Извор на животот, од Часословот на црквата или пак од некој друг молитвеник на црквата

Молитвени

Света Бројаница на Божјото милосрдие

Света Бројаница на Божјото милосрдие е молитва која што Исус ја објавува на света Фаустина Ковалска; запишана во „Дневникот на сестра Марија Фаустина Ковалска“ чија цел е смирување и ублажување

Молитвени

Света Бројаница

Светата Бројаница е народна побожност во Црквата и е една од најсаканата и најзастапената молитва. Оваа молитва составена од размислувања за дваесетте таинства на католичката вера, поделени во четири групи

Молитвени

Света Литургија

 Радио Марија секојдневно преку директен пренос од парохиите во Македонија ќе емитува Света Литургија, центар на црковниот и христијанскиот живот. Во рамки на Литургијата ќе се моли и молитвата Ангел

Молитвени

Обожавање на светата Причест

Обожавањето на Светата Причест е христијанска молитва во која верниците пред изложената Света Причест искажува преданост на Господ Исус Христос и го обожава во оваа Света Тајна. Христијаните веруваат дека

Црковни

Растеме во верата – емисија за деца

Емисијата „Растеме во верата“ се состои од читање на Светото писмо за деца, во која на едноставен начин ќе им се пренесуваат библиските настани и лица при што ќе добијат

Црковни

Пладневна програма „Моли и работи“

Емисијата е комбинација на молитва и духовен разговор. Во неа се моли Шестиот час на Црквата, Ангел Господов, се чита дневното Евангелие, а потоа понудува кратко размислување за него. Покрај