Настани

Back to homepage

Од 1 до 2 март 2023 година директорот на Радио Марија Македонија, о. Гоце Костов учествуваше на Континенталната средба на

Радио Марија започнува со аудио размислувања во текот на божиќниот пост, како подготовка за празникот Рождество Христово. Пријавувањето е на

Во недела 6 март 2022 година директорот на Радио Марија о. Гоце Костов во просториите на радиото во Струмица го

Скопскиот бискуп и Струмичко – скопски епарх монс. Киро Стојанов упати повик до свештениците, монашките заедници и верниците во Македонија

Исусе повели во мојот живот, ти си добредојден Во овие неколку години како да се одвикнавме да ни доаѓаат гости

Претпоследната недела од месец декември, емисијата Слово за Бога ќе ја води отец Оливер Тантушев парох во парохијата „Свети Кирил

Во неделата на 12 декември 2021 година Радио Марија Македонија учествуваше на традиционалниот Божиќен саем кој се одржа во дворот

Инспирирани од глобалната иницијатива на Светското семејство на Радио Марија, Духовно патување „Твојот народ на пат“, Радио Марија Македонија, Радио

Во неделата на 12 декември 2021 година, на празникот Пресвета Богородица од Гвадалупе, Радио Марија Македонија ја пренесуваше молитвата света

Радио Марија во соработка со парохија „Успение на Пресвета Богородица“ Нова Маала од 30 ноември па сѐ до крајот на