Posts From admin

Back to homepage
Настани

Радио Марија започнува преноси на свети Литургии од Нова Маала

Радио Марија во соработка со парохија „Успение на Пресвета Богородица“ Нова Маала од 30 ноември па сѐ до крајот на месец декември 2021 година ќе врши директни преноси од светите

Разговори

Разговор со Нада Бајрактарова

Слушајте ја емисијата овде:

Настани

Донирај најмногу и добиј икона

За потребите на Маријатон 2021 година Радио Марија доби подарок икона со Христос. Иконата ќе ја добие лицето кое за време на Маријатон 2021 година, од сабота 22 мај од

Настани

Порака од уредникот за Маријатон 2021

Почитувани слушатели, донатори, волонтери и поддржувачи на Радио Марија,

Настани

Воскресение Христово 2021 година

Ова е втора година по ред како сржта на христијанскиот живот празникот Воскресение Христово го славиме во услови на пандемија од Ковид – 19. Зад нас сигурно дека е една

Настани

Вистински пост или само формалност?!

Со започнувањето на Великиот пост се упатуваме на едно свето патување кое нѐ води до Воскресението Христово. Ни се нуди прекрасна можност да го преиспитаме нашиот духовен живот, нашите внатрешни

Настани

Започна божиќната акција „Ѕвездено небо за Исус“

Оваа година може да учествувате во божиќната акција „Ѕвездено небо за Исус“ донирајќи електронски

Настани

Ден за молитва и пост

Во петок 11 декември 2020 година Радио Марија повикува на пост и молитва. Молитвената иницијативата е со благослов на епископот монс. д-р Киро Стојанов, кој воедно ќе ја предводи Светата