Молитвени

Back to homepage
Молитвени

Вечерна молитва

Радио Марија денот го завршува со вечерна молитва која ќе ја зема од молитвеникот Извор на животот, од Часословот на црквата или пак од некој друг молитвеник на црквата. Секој

Молитвени

Утринска молитва

Радио Марија денот ќе го започнува со утринска молитва која ќе ја зема од молитвеникот Извор на животот, од Часословот на црквата или пак од некој друг молитвеник на црквата

Молитвени

Света Бројаница на Божјото милосрдие

Света Бројаница на Божјото милосрдие е молитва која што Исус ја објавува на света Фаустина Ковалска; запишана во „Дневникот на сестра Марија Фаустина Ковалска“ чија цел е смирување и ублажување

Молитвени

Света Бројаница

Светата Бројаница е народна побожност во Црквата и е една од најсаканата и најзастапената молитва. Оваа молитва составена од размислувања за дваесетте таинства на католичката вера, поделени во четири групи

Молитвени

Света Литургија

 Радио Марија секојдневно преку директен пренос од парохиите во Македонија ќе емитува Света Литургија, центар на црковниот и христијанскиот живот. Во рамки на Литургијата ќе се моли и молитвата Ангел

Молитвени

Обожавање на светата Причест

Обожавањето на Светата Причест е христијанска молитва во која верниците пред изложената Света Причест искажува преданост на Господ Исус Христос и го обожава во оваа Света Тајна. Христијаните веруваат дека