Информативни

Back to homepage
Информативни

Ретроспектива на вести

Инфорамции и преглед на случувањата од Црквата во Македонија и светот од прва рака. . Премиерно емитување Недела во 11:45 часот

Информативни

Вести од Црквата

Директни информации за теми поврзани со животот на Црквата во Македонија и светот. Водители: Јадранка Чадиновска, Данче Ичева, Павлинка Манолева Главен и одговорен уредник: Гоце Костов Премиерно Се емитуваат од

Информативни

Локални вести

Емитување на локални информации од Струмица поврзани со културниот и општествениот живот во Струмица, а ќе бидат надполнувани со информации и соопштенија од јавен интерес и апели за добротворни цели.

Информативни

Отворена програма

Отворената програм на Радио Марија секојдневно обработува тема од секојдневниот живот и на тој начин еден со друг се збогатуваме. Во рамки на емисијата има можност за телефонски јавувања за

Информативни

Сервисни информации

Минутите за сервисните информации се резервирани за нашите слушатели за да имаат од прва рака инфорамција за временската прогноза, состојбата на патиштата, крводарителски акции, што се случило на денешен ден,

Информативни

Утринска информативна програма

Утринската инфомативна емисија нуди информации, вести, прилози и занимливости од земјата, регионот и светот поврзани со секојдневниот живот. Емисијата ја уредуваат и водат: Данче Ичева, Павлинка Манолева, Јадранка Чадиновска Премиерно

Информативни

Културен информатор

Информативен преглед на значајните културни, општествени и религиозни настани од културниот и општествениот живот во Струмица и Македонија. Оваа емисија подразбира информативни содржини поврзани пред сѐ од културата издвоени за