Posts From admin

Back to homepage
Разговори

Разговор со Горан Сачевски

Слушајте ја емисијата овде:

Разговори

Разговор со Софија Џибулова

Слушајте ја емисијата овде:

Разговори

Разговор со Благој Спасов

Слушајте ја емисијата овде:

Настани

Претпоследната недела од месец декември, емисијата Слово за Бога ќе ја води отец Оливер Тантушев

Претпоследната недела од месец декември, емисијата Слово за Бога ќе ја води отец Оливер Тантушев парох во парохијата „Свети Кирил и Методиј и свети Бенедикт“ – Охрид. Термините резервирани за

Настани

Радио Марија учествуваше на божиќниот базар на Каритас

Во неделата на 12 декември 2021 година Радио Марија Македонија учествуваше на традиционалниот Божиќен саем кој се одржа во дворот на катедралната црква „Пресвето Срце Исусово“ во Скопје, во организација

Настани

Радио Марија Македонија дел од молитвената иницијатива „Со Марија низ адвент“

Инспирирани од глобалната иницијатива на Светското семејство на Радио Марија, Духовно патување „Твојот народ на пат“, Радио Марија Македонија, Радио Марија во Босна и Херцеговина, Радио Марија Словачка, Радио Марија

Настани

Радио Марија Македонија дел од глобалната инцијатива „Твојот народ на пат“

Во неделата на 12 декември 2021 година, на празникот Пресвета Богородица од Гвадалупе, Радио Марија Македонија ја пренесуваше молитвата света Бројаница од базиликата „Пресвета Богородица Гвадалупска“ во Мексико. Молитвата света

Настани

Радио Марија започнува преноси на свети Литургии од Нова Маала

Радио Марија во соработка со парохија „Успение на Пресвета Богородица“ Нова Маала од 30 ноември па сѐ до крајот на месец декември 2021 година ќе врши директни преноси од светите

Разговори

Разговор со Нада Бајрактарова

Слушајте ја емисијата овде: