Posts From admin

Back to homepage
Црковни

Чекориме во верата

Во емисија се зборува за хагиотерапијата. Хагиотерапијата е метода за оздравување на човечката духовна димензија, односно на душата и е настаната преку филозофското, антрополошкото и теолошкото истражување на човекот. Уредник

Образовни

Едукативна емисија за деца која придонесува уште од детството, да се научи да се пронајде радоста во сѐ, дури и во секојдневните работи, со кои е исполнет секој ден и

Образовни

Емисија за бракот и семејството

Емисијата за бракот и семејството зборува за убавините и предизвиците на христијанскиот брак и семејството. Како да му дозволиме на Бог да биде дел од нашето семејство и на кој

Uncategorized Образовни

Минути за здравјето

Во емисијата се зборува за важноста на здравјето кое претставува физичка, психичка и духовна рамнотежа за човечкиот организам. Познати лекари ќе ни ги приближат современите спознанија од подрачјето на медицината

Информативни

Вести од Црквата

Директни информации за теми поврзани со животот на Црквата во Македонија и светот. Водители: Јадранка Чадиновска, Данче Ичева, Павлинка Манолева Главен и одговорен уредник: Гоце Костов Премиерно Се емитуваат од

Информативни

Локални вести

Емитување на локални информации од Струмица поврзани со културниот и општествениот живот во Струмица, а ќе бидат надполнувани со информации и соопштенија од јавен интерес и апели за добротворни цели.

Информативни

Отворена програма

Отворената програм на Радио Марија секојдневно обработува тема од секојдневниот живот и на тој начин еден со друг се збогатуваме. Во рамки на емисијата има можност за телефонски јавувања за

Информативни

Сервисни информации

Минутите за сервисните информации се резервирани за нашите слушатели за да имаат од прва рака инфорамција за временската прогноза, состојбата на патиштата, крводарителски акции, што се случило на денешен ден,

Информативни

Утринска информативна програма

Утринската инфомативна емисија нуди информации, вести, прилози и занимливости од земјата, регионот и светот поврзани со секојдневниот живот. Емисијата ја уредуваат и водат: Данче Ичева, Павлинка Манолева, Јадранка Чадиновска Премиерно

Информативни

Културен информатор

Информативен преглед на значајните културни, општествени и религиозни настани од културниот и општествениот живот во Струмица и Македонија. Оваа емисија подразбира информативни содржини поврзани пред сѐ од културата издвоени за