Слово за Бога

Во емисијата „Слово за Бога“ се зборува за разните теми од животот на Црквата: Евхаристијата, светоста, верата, милосрдието, енциклики, посветен живот…

Содржината на емисијата има за цел катехизација и евангелизација, допирајќи широк спектар на теми кои се насочени кон подлабоко спознание на Исусовата порака.

Емисијата ја уредуваат и водат свештеници од Струмичко – скопската епархија

Премиерно емитување: Секој ден во 10:30 часот

Репризно емитување: Секој ден во 21:30 часот и во 04:00 часот

Categories: Црковни

About Author