Света Бројаница

Светата Бројаница е народна побожност во Црквата и е една од најсаканата и најзастапената молитва. Оваа молитва составена од размислувања за дваесетте таинства на католичката вера, поделени во четири групи од пет таинства: Радосно, жалосно, светло и светлосно. Оваа молитва секојдневно води кон проучување и длабоко размислување за најважните настани опишани во Светото Писмо. Во молитвата Света Бројаница со семејства оваа молитва ќе биде измолена од семејства.

Секој ден во 00:10, 06:00, 17:00 и 22.30 часот

Недела во 08:30 часот

Categories: Молитвени

About Author