Обожавање на светата Причест

Обожавањето на Светата Причест е христијанска молитва во која верниците пред изложената Света Причест искажува преданост на Господ Исус Христос и го обожава во оваа Света Тајна. Христијаните веруваат дека во Светата Причест е присутен живиот и воскреснат Христос. Оваа молитва може да биде пропратенаи со песни.

Премиерно емитување Четврток 20:30 часот

Categories: Молитвени

About Author