Македонски културен колаж

Емисијата ќе нè води да ги запознаеме и да го собереме наследството на нашите предци, со одговорност, од своја страна, да ги одржуваме тие обичаи и традиции Програмата вклучува општи податоци за традициите, обичаите на конретно место, со анегдоти и легенди. Во ова емисија свое место ќе најдат македонските уметници, автори, композитори…., македонските културно историски споменици и знаменитости.

Културата ја создава човекот, но човекот, пак, е создаден од култура, ние сме незавршени проекти, создадени од Бог, но не на дефинитивен начин, туку во континуиран развој и раст. Така, ќе ги запознаваме различните култури и традиции на својот народ.

Чита Стефанија Јовановиќ

Премиерно емитување: Среда 20:30 часот

Репризно емитување: Сабота 13:30 часот

Categories: Образовни

About Author