Културен информатор

Информативен преглед на значајните културни, општествени и религиозни настани од културниот и општествениот живот во Струмица и Македонија. Оваа емисија подразбира информативни содржини поврзани пред сѐ од културата издвоени за слушателите, имајќи го на ум човекот и неговата благосостојба. Интерактивна емисија која се емитува во живо на радио станицата.

Емисијата ја уредува и води Јадранка Чадиновска

Премиерно емитување: Од понеделник до петок во 13:30 часот

Репризно емитување: Секој ден во 04:00 часот

About Author