Емисија за бракот и семејството

Емисијата за бракот и семејството зборува за убавините и предизвиците на христијанскиот брак и семејството. Како да му дозволиме на Бог да биде дел од нашето семејство и на кој начин брачните предизвици и проблеми да ги ставиме во Неговите раце, е прашањето на кое заедно ќе бараме одговор во „Емисијата за бракот и семејството.“ Неделна радио емисија во служба на новата евангелизација, која преку размислувања, сведоштва, совети и анегдоти и охрабрувања има за цел формирање на верата во семејниот живот.

Емисијата ја уредува Кате Меновска, читаат Роза и Горан Илиеви

Премиерно емитување: Петок 20:30 часот

Репризно емитување: Сабота 01:30 часот; Недела 14:15 часот

Categories: Образовни

About Author