Амвон

Емисијата Амвон се емитува во утринските часови со цел секој нов ден да започне со Словото Божјо. Оваа емисија содржината ја црпи од литургискиот живот на црквата, односно библиските читања  кои црквата ги одредува за секој ден, а со тоа Бог преку библиската порака нѐ повикува да ја спроведеме во нашето секојдневие.

Премиерно: Секој ден во 07:30 часот

Репризно: Секој ден во 02:15 часот

Categories: Црковни

About Author