ЗОШТО ДА ДОНИРАМ?

Back to homepage

Радио Марија е радио кое се става под застапништво на Пресвета Богородица, имајќи за цел да ги промовира Евангелската порака, христијанските вредности, култура, традициија и образование. Радио Марија е непрофитно радиодифузна установа и со тоа не оствраува приходи преку реклами. Наместо реклами ние молиме за нашите слушатели и се одржува благодарение на донациите од своите слушатели и луѓе до добра волја.

Работата на Радио Марија можете да ја помогнете на повеќе начини и тоа преку донирање финансиски средства, кои можете да ги остварите на повеќе начини и тоа:

  • Банкарска трансакција
  • Траен налог
  • Пријатели на Радио Марија

На тој начин директно ја помагате радиото да се одржи во етер, како и христијанскиот глас на да влезе во повеќе домови. За нас не постојат големи и мали донации, туку донации подарени од срце.

За вашите дарови молиме од Господ изобилство Божји благослов за вас и вашите семејства. Богородица нека измоли од својот Син да ги умножи вашите земски дарови во небесни.