Archive

Back to homepage
Зошто да донирам?

Помогнете ја работата на Радио Марија

Радио Марија е радио за духовен раст, промовирање на христијанските вредности, култура и образование. Радиото е непрофитно и функционира благодарение на донации кое 100% се одржува преку донациите од своите

Информативни

Ретроспектива на вести

Инфорамции и преглед на случувањата од Црквата во Македонија и светот од прва рака. . Премиерно емитување Недела во 11:45 часот

Образовни

Поетски филигран

Премиерно емитување: Четврток во 21:00 часот Репризно емитување: Недела во 01:30

Образовни

Слика без рамка

Колажен радио магазин што се интересира за животот и постоењето од секој негов агол. Изобилува со инфорамции за културни настани од Струмица и околина. Премиерно емитување: 15:30 часот Репризно издание:

Образовни

Разговор за тебе и за мене

Оваа емисија ја изложува христијанската вера и духовност како одговор на желбите и прашањата на секој човек, верник или не, со помош на психологијата. Емисијата ја уредува и води Павлинка

Образовни

Македонски културен колаж

Емисијата ќе нè води да ги запознаеме и да го собереме наследството на нашите предци, со одговорност, од своја страна, да ги одржуваме тие обичаи и традиции Програмата вклучува општи

Црковни

Чекориме во верата

Во емисија се зборува за хагиотерапијата. Хагиотерапијата е метода за оздравување на човечката духовна димензија, односно на душата и е настаната преку филозофското, антрополошкото и теолошкото истражување на човекот. Уредник

Образовни

Едукативна емисија за деца која придонесува уште од детството, да се научи да се пронајде радоста во сѐ, дури и во секојдневните работи, со кои е исполнет секој ден и

Образовни

Емисија за бракот и семејството

Емисијата за бракот и семејството зборува за убавините и предизвиците на христијанскиот брак и семејството. Како да му дозволиме на Бог да биде дел од нашето семејство и на кој

Uncategorized Образовни

Минути за здравјето

Во емисијата се зборува за важноста на здравјето кое претставува физичка, психичка и духовна рамнотежа за човечкиот организам. Познати лекари ќе ни ги приближат современите спознанија од подрачјето на медицината